NBBU: "De uitzendbranche is de kanarie in de koolmijn"

De uitzendbranche is de kanarie in de koolmijn. Als het land getroffen wordt door een crisis, zwijgt de kanarie als eerste. Maar het vogeltje veert ook weer als eerste op zodra de economie weer aantrekt. Daarmee is onze sector het baken waarop de arbeidsmarkt navigeert. Gaat het met de uitzendsector goed, dan groeit de vraag naar personeel.

We moeten afwachten hoe we er straks na de zomer voorstaan. Maar één ding staat vast. Zodra de economie weer aantrekt, zijn uitzendkrachten weer hard nodig. Bedrijven zullen als eerste bij de uitzenders aankloppen voor de inhuur van personeel. Die ontwikkeling wil je zo soepel mogelijk laten verlopen. Hoe? In onzekere tijden hebben mensen flexibiliteit nodig en ruimte om te bewegen. Laten we nu al goed nadenken hoe we de economie en arbeidsmarkt het beste een duwtje in de rug te geven en mensen via uitzendwerk weer aan een baan kunnen helpen.

Dat stellen NBBU-directeur Marco Bastian en -voorzitter Brigitte van der Burg in hun update op de site van de NBBU. Lees hier het hele artikel.

Op zoek naar flexibele huisvesting voor uw personeel? Bekijk de mogelijkheden op onze website of neem contact op met ons op.