ABN AMBRO: De uitzendbranche heeft in de eerste maand van dit jaar een vliegende start gemaakt.

De uitzendbranche heeft grote klappen van de coronacrisis gekregen, maar heeft in de eerste maand van dit jaar een vliegende start gemaakt. Ondanks de lockdown steeg het aantal uitzenduren met ruim 12 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Voor de uitzendbranche staat in 2021 een flinke omzetgroei in het vooruitzicht (+6%). Dat blijkt uit onderzoek van ABN AMBRO.

Ondanks de lockdown steeg het aantal uitzenduren met ruim 12 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Met name administratieve uitzendbanen zijn met 29 procent explosief gegroeid. Deze groei is enigszins vertekend doordat vorig jaar januari de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) van kracht werd waardoor het aantal uitzenduren die maand sterk daalde. Dit neemt niet weg dat deze groei een bevestiging is dat de uitzendmarkt herstellende is. Dit herstel werd in het vierde kwartaal van vorig jaar ingezet en zet krachtig door.

De stijging is temeer opvallend omdat Nederland momenteel midden in de tweede lockdown zit en er vorig jaar in deze periode nog geen vuiltje aan de lucht was. Deze groei staat in schril contrast met de wijze waarop de uitzendsector vorig jaar de lockdown heeft gevoeld. Medewerkers uit de flexibele arbeidsschil, waar uitzendkrachten onderdeel van uitmaken, werden toen massaal naar huis gestuurd. Zo daalde het aantal uitzenduren in april van vorig jaar nog met ruim 24 procent ten opzichte van het jaar ervoor.

LEES HIER: het volledige onderzoek van de ABN AMBRO.

Bent u op zoek naar huisvesting voor uw personeel en benieuwd naar de mogelijkheden? Wij komen graag met u in contact. Op welke locatie zoekt u huisvesting? Wij gaan graag voor u op zoek. Doe direct en vrijblijvend een aanvraag.

LEES HIER: hoe vakspecialisten wonen die bouwen aan superjachten in Nederland